Loading Events

click « All Events

  • This event has passed.

Varsku! Hamsun og Finland. Vi jubilerer Finland 100 år.

November 22, 2017 @ 18:00 - 23:59

Orlistat 120 mg generic online Velkommen til VARSKU! Markens grøde 100 år dag 3
Hamsun og Finland. Samtale, film og utstilling
Sted: SALT, Art, Oslo. Lokale: Ardna.

http://sumarplant.ro/franciye/4569 Åpningen av jubileumsuken finner sted 20. november: Varsku! Markens grøde 100 år: Åpning med HKH Kronprinsessen

get link Resten av uken kan du få med deg:
Dag 2: Varsku! Markens grøde 100 år: Hamsun og rasisme
Dag 3 onsdag: Varsku! Hamsun og Finland. Vi jubilerer Finland 100 år.
Dag 4 torsdag: Varsku! Markens grøde 100 år: En litterær musikkfortelling
Dag 5 fredag: Varsku! Markens grøde 100 år: Et litterært gjestebud

http://weselny-duet.pl/visre/pieor/275 Finland feirer i år 100 år som selvstendig nasjon. Knut Hamsun hadde et lengre studieopphold i Finland fra 1898 til 1899, hvor han blandt annet møtte den finske komponisten Jean Sibelius som han senere hyllet i et dikt:

enter “Sibelius”

http://skylinemediainc.com/?pokakal=opcje-binarne-najnizszy-depozyt&0c4=d1 Du er i Musik,
i gylden Lyrik
en grønøjet Gud her paa Jorden.
I Dobbel og Drik
et I med Prik,
et Under, en Fan
i al Norden.

http://hongrie-gourmande.com/frensis/2636 Knut Hamsun. Konstantinopel, Bosporos 1899.

follow url PROGRAM
Dørene åpner kl 18:00.
Kl 18:30 Litterær samtale om Hamsun og Finland med forfatter Bjørn Rudborg og Hege Ruud Faust.
Kl 19:30 Film: “Grøde” av Fatou Madeleine Satumaa Åsbakk
Kl 20:30 Sauna og tango – DJ.
kl 24:00 Avslutning.

Om deltagerne:

BJØRN RUDBORG (1964) arbeider ved Telemark Museum i Skien. Rudborg har Mastergrad i faglitterær skriving, samt flere kulturfag, fra Høgskolen Sørøst-Norge. Han har produsert en rekke artikler, særlig om Knut Hamsun. Forfatter av bøkene “Knut Hamsun og Finland” (Norgesforlaget, 2010) og “I Æventyrland. 100 år etter” (Gyldendal, 2000).

HEGE FAUST: Tok hovedoppgave i nordisk ved NTNU i 1994 på Hamsuns retorikk og ironi. Hun har vært engasjert i Hamsuns forfatterskap de siste 30 årene. Leder i Hamsun-selskapet siden 2014 og har sittet i styret og ledet Oslo-avdelinga siden 2010. Stått for en rekke arrangementer og seminarer om Hamsun.

FATOU MADELEINE SATUMAA ÅSBAKK: har jobbet med tekst og fotografi siden nittitallet. Hun er student på masterprogrammet i billedkunst ved Kunsthøyskolen i Oslo og har tidligere studert foto ved Oslo Fotokunstskole og prosjekt ved Prosjektskolen.

I kollasjfilmen «Grøde» har Åsbakk arbeidet med hundre utdrag fra Markens Grøde, i en dialog med sitt eget videoarkiv fra de siste ni årene. Filmens tredelte form forsøker å legge opp til en slags søken, som i siste del resulterer i en løsning, og er med dette også en filmatisk manifistering av «Nasjonalsurrealismen». (Åsbakks selvoppfunnede isme, eller retning). Filmen var hennes avgangsprosjekt ved bachelorstudiet i billedkunst våren 2017, og ble derfra også plukket ut til filmfestivalen Tent Academy Awards i Rotterdam sommeren 2017. Arbeidet med Hamsuns litteratur har forøvrig vært gjennomgående for Åsbakks prosjekter i
løpet av bachelorstudiet, i et forsøk på å komme under huden på ham. «Knut Hamsuns litteratur, har fra jeg leste Sult som 17-åring, alltid truffet meg på rett sted, til rett tid, og har hatt enormt mye å si for mitt forhold til fiksjon og virkelighetsoppfatning», sier Åsbakk.

I tillegg til Hamsun har Åsbakk en uransakelig hang til Finland, noe som resulterte i utstillingen «Finland. Forestilling.». Her formidlet hun sin forestilling om Finland, og det finske folk, subjektivt og fritt, med kun én begrensning: researchen skulle bestå av fiksjonelle fremstillinger, som Erlend Loes «Fakta om Finland», Finlands nasjonalepos «Kalevala», foruten alle filmene til Aki Kaurismäki.

Details

Date:
November 22, 2017
Time:
18:00 - 23:59
https://www.facebook.com/events/887891104700429

Venue

SALT Art – Music
Festningsallmenningen
Oslo, Norway NO
+ Google Map

Organizer

Hamsunsenteret
Website:
https://www.facebook.com/Hamsunsenteret/

source link How to get here? It’s a 5 minutes walk from Oslo Central Station. Follow the harbor promenade in direction Vippetangen. The closest location on GPS is Langkaia 1.